19-02-202111:56

Вітаємо з Днем Державного Герба!

19 лютого відзначається День Державного Герба. Його було затверджено у 1992 році постановою Верховної Ради України. Це свято - символічне для українців.
Тризуб є символом віри, сили, єдності та незалежності. 
Як зауважив начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Килило МІНЕНКО - це символ, що пройшов довгий історичний шлях, з яким український народ утверджував прагнення до державності , соборності і незалежності.
З ним йшли у бій князі Київської Русі, затверджував документи Генеральний Секретаріат, він був знаком боротьби за свободу у ХХ столітті та врешті став Малим Державним Гербом незалежної України.
Цікавим є той факт, що найдавніше зображення тризуба науковці датують Х століттям. У Русі це був символ Рюриковичів. Найбільша кількість знайдених речей з тризубом належали Володимиру Святославовичу, за правління якого всі етнічні українські землі були об’єднані в одній державі.
Тож нехай це свято згуртовує всіх нас і надалі, зміцнюючи високе почуття особистої відповідальності кожного за сьогодення і майбутнє української держави!