22-07-202116:17

Відбувся черговий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

Надання безоплатної правової допомоги - обов'язок держави перед тими, хто потребує допомоги, однак не має можливості самостійно оплатити послуги правозахисника.
#центральнаюстиція юстиція долучається до обрання висококваліфікованих захисників від держави для громадян.
Сьогодні відбувся черговий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Заступник начальника ЦМУ МЮ (м. Київ) Дмитро СТРУЦЬ та керівник відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Владислава БРОВКО стали членами конкурсної комісії, яка оцінювала рівень підготовки адвокатів за наступними критеріями:
- стаж адвокатської діяльності,
- наявність або відсутность застосування дисциплінарних стягнень;
- результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».
Даний етап відбору проходив без персональної участі адвокатів.
Звертаємо увагу, що адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.