18-02-202110:05

Відбулася координаційна зустріч за участю керівника Центрального відділу ДРАЦС Ради Дашутіної та директора Державного архіву м. Києва Олександра Панченка

Відбулася координаційна зустріч за участю керівника Центрального відділу ДРАЦС #центральнаюстиція Ради Дашутіної та директора Державного архіву м. Києва Олександра Панченка.

В ході зустрічі директором Державного архіву м. Києва попередньо оглянуто книги державної реєстрації актів цивільного стану, які складені понад 75 років, а також окреслені шляхи та заходи для їх подальшого прийняття до архівного фонду міста Києва.
Нагадуємо, що книги державної реєстрації актів цивільного стану та метричні книги, які були складені церквами, полковими церквами, кірхами, костьолами, мечетями та синагогами до утворення органів державної реєстрації актів цивільного стану, зберігаються у відділах ДРАЦС протягом 75 років з часу складання таких записів та є  однією із складових частин Національного архівного фонду України!
Якщо Вам потрібно отримати повторне свідоцтво в тих випадках, коли актовий запис цивільного стану вже передано  на зберігання до державного архіву, відділ ДРАЦС витребовує з архіву довідку, на підставі якої виписує свідоцтво і видає його заявнику в установленому порядку.