06-07-202115:49

У Черкасах проведено навчальні семінари для державних реєстраторів

Сьогодні працівники ЦМУ МЮ (м.Київ) провели 2 семінари для державних реєстраторів Черкащини щодо актуальних питань у сфері державної реєстрації та змін у чинному законодавстві.

Під час семінарів обговорили питання практичного застосування законодавства в сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Зокрема, начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ (м.Київ) Роман КУЧЕРЯВИЙ роз’яснив питання щодо актуалізації відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (у зв’язку з набуттям 11.07.2021 чинності наказу Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності») та передачі реєстраційної справи або документів для долучення до реєстраційної справи.
 
Головний спеціаліст відділу Світлана ШУЛЯК-ГОНЧАРЕНКО провела презентацію та докладно розповіла про новації у земельному законодавстві,зокрема про старт продажу ринку землі в Україні.
 
Нагадаємо,що з 01 липня 2021 року громадяни України можуть легально купувати і продавати землі сільськогосподарського призначення.
На нинішньому етапі купувати землі зможуть тільки фізичні особи з обмеженням у 100 га.