28-10-202016:14

Розпочато серію відкритих діалогів з юридичними фірмами "Юстиція та юридичні фірми: напрямки колаборації"

Центральне міжрегіональне управління Мін’юсту розпочало серію відкритих діалогів з юридичними фірмами щодо напрямків роботи #центральнаюстиція
У відкритому просторі iHUB без краваток та за ароматною кавою обговорили основні моменти, які безпосередньо виникають у роботі в напрямку державної реєстрації бізнесу та нерухомості, зокрема щодо:
- роботи Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації;
- вимог до скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації;
- функціонування оновленого Державного реєстру;
- питань, з якими зіштовхуються юридичні фірми у роботі з клієнтами.
У заході взяли участь начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило МІНЕНКО, начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Роман КУЧЕРЯВИЙ, представники Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації – заступник начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності колегії з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації Василь ПЕТРИШИН, головні спеціалісти – Валерія ГАЙДАМАКА, Платон СЕМЕРЕЙ та Євгенія ЛЮБКІНА.
На практичні питання щодо роботи державних реєстраторів відповіла держреєстратор Шевченківського району Вероніка ЛІНЦОВА.
До діалогу долучилися представники юридичних фірм SAYENKO KHARENKO, ILYASHEV&PARTNERS, ASTERS, HILLMONT PARTNERS та TARASOV&PARTNERS.
Кирило МІНЕНКО зауважив, що у взаємовідносинах між державою та громадянами Управління прагне виступати партнером та «сучасним сумлінним гравцем».
Роман КУЧЕРЯВИЙ додав, що наразі завдяки активній співпраці Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації та НАІС здійснюється ефективне регулювання надання реєстраційних послуг.
Крім того, відбувається безпосередня взаємодія з державними реєстраторами – надання оперативної допомоги чи роз’яснень, швидка передача реєстраційної справи за відсутності державного реєстратора в певному регіоні.
Василь ПЕТРИШИН звернув увагу присутніх на те, що правильно оформлена скарга <img src="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t72/1.5/16/1f4d1.png" alt="