18-02-202116:38

Проведено зустріч з представниками державної судової адміністрації Київської області

Швидко, якісно, оперативно та сучасно - саме таким критеріям має відповідати обмін документами між державними установами.
Сьогодні відбулась зустріч начальника Центрального управління Мін'юсту Кирила МІНЕНКА та керівників профільних підрозділів Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) разом із очільницею територіального управління державної судової адміністрації України в Київській області Світланою ШЕВЧЕНКО та представниками органу, а також керівниками апарату Білоцерківського міськрайонного суду та Згурівського районного суду Київської області. 
Відтак, під час зустрічі обговорили можливість електронного обміну даними у досудовому розгляді.
Відповідні документи одним файлом будуть направлятись у форматі PDF із визначених електронних адрес та з накладанням електронного підпису відправника.
Отримавши документи на адресу електронної пошти, держаний орган у той же день перевіряє технічний стан направленого файлу та обліковує документ у власній програмі документообігу.
"Електронний документ — ефективний інструмент оптимізації всіх процесів.
Таким чином економиться не тільки папір та кошти на відправлення документів, а й час, який держустанови витрачають на листування. Якщо протягом місяця система добре себе зарекомендує, ми будемо впроваджувати подібну практику у всіх регіонах Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції", - зауважив Кирило МІНЕНКО.
Дана ініціатива дозволить потурбуватися і про здоров’я співробітників та зменшить фізичні контакти в умовах поширення пандемії.
 
Дякуємо судовій адміністрації за активну співпрацю та прагнення до проведення якісного досудового слідства!