12-02-202111:50

Проведено робочу нараду з нотаріусами Київської області

Вчора, 11 лютого, в онлайн-форматі було проведено робочу нараду з нотаріусами Київської області.
У нараді взяли участь:
- Представники Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - начальник Управління нотаріату Вікторія НЕСТЕРЕНКО, начальник відділу з питань нотаріату у Київській області Світлана МАРИЩУК, в.о. завідувача сектору судової роботи та міжнародного співробітництва у Київській області Владислава БРОВКО та головний спеціаліст сектору з питань запобігання і виявлення корупції Наталія ГЛУЩЕНКО;
- Представниця державного підприємства "Національні інформаційні системи" - начальник відділу супроводження інформаційних систем регіональної філії міста Києва та Київської області Ірина ПЕТРЕНКО-ЛЕВЧЕНКО;
- Нотаріуси Київщини.
 
Вікторія НЕСТЕРЕНКО повідомила про те, що за минулий рік було успішно консолідовано та скоординовано роботу нотаріусів трьох регіонів - міста Києва, Київської та Черкаської областей.
Вона також звернула увагу присутніх на важливість дотримання карантинних обмежень, передбачених Міністерством охорони здоров'я, під час здійснення прийому громадян, зокрема:
- організовувати попередній запис на прийом;
- забезпечити умови для звернення до нотаріальних контор.
Окремо вона зупинилася на роз'ясненні процедури здійснення перевірок у поточному році.
 
Ірина ПЕТРЕНКО-ЛЕВЧЕНКО розповіла про особливості навчання нотаріусів, проведення якого заплановано вже на цей рік. Крім того, вона наголосила на необхідності здійснення самостійного контролю за своєчасністю заміни сертифікатів доступу до реєстрів.
 
Владислава БРОВКО ознайомила присутніх з процедурою самостійного представництва інтересів завідувачів нотконтор у суді. Водночас, у випадку необхідності юридичної консультації, нотаріуси завжди можуть звернутися до сектору за номером телефону - (044) 294 63 73.
 
Наталія ГЛУЩЕНКО розповіла про необхідність дотримання антикорупційного законодавства завідувачами нотаріальних контор :
- обов'язок подати щорічну електронну декларацію до 01.04.2021 року;
- необхідність вказати членів сім'ї, зокрема, офіційне подружжя, колишнє подружжя, якщо проживали разом 183 і більше днів, неповнолітніх дітей; місце реєстрації в графі "Об'єкти нерухомості"; зазначити всі банківські рахунки.
- ознайомитися з доходами можна на сайті Державної фіскальної служби України, суми необхідно вказати разом з податками;
- видатки необхідно вказати у випадку, якщо вони перевищували 50 прожиткових мінімумів (105 100 грн);
- на виправлення помилки в декларації надається 7 календарних днів.
Також було підведено підсумки роботи за 2020 рік та обговорено плани роботи на поточний рік. Вікторія НЕСТЕРЕНКО та Світлана МАРИЩУК надали відповіді на всі питання, що стосуються організації роботи установ нотаріату Київської області.
Дякуємо нотаріусам Київщини за увагу та сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю!