16-07-202010:03

Проведено онлайн-зустріч щодо найпоширеніших питань державної реєстрації громадських формувань

"Громадська організація - просто та легко у співпраці з державою!", - під таким гаслом пройшла онлайн-зустріч щодо найпоширеніших питань державної реєстрації громадських формувань.

Перший заступник керівника #центральнаюстиція Катерина Діброва, начальник відділу державної реєстрації друкованих ЗМІ та ГФ у місті Києві Артем Харченко та головний спеціаліст відділу Тарас Трофимов розповіли про деталі легалізації ГО та відповіли на найбільш поширені питання щодо державної реєстрації та ліквідації громадських формувань.

"Наявність громадських організацій в державі свідчить про її готовність рухатися демократичним шляхом, забезпечуючи належний рівень поваги, реалізації та охорони прав громадян", - підкреслила Катерина Діброва.

Артем Харченко додав, що з початку цього року Центральним міжрегіональним управлінням Мін'юсту було зареєстровано 567 громадських об'єднань, частина з них за швидкою процедурою всього за 20 хвилин.

"У разі державної реєстрації створення, особа, що має право подати документи для державної реєстрації є особа, яку обрали на установчих зборах, або засновник", - наголосив Тарас Трофимов.

Нагадаємо, наразі робочий графік Відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у м. Києві, як і в інших підрозділах Центрального міжрегіонального управління Мін`юсту, з 8:00 до 17:00, обідня перерва з 12-12.45, вихідні дні – субота та неділя.
Прийом громадян здійснюється за попереднім записом.

Типові зразки заяв Ви можете знайти на нашому сайті: 
https://kyivobljust.gov.ua/zrazok_zayavy
Заяви: 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0454-20#Text 

Фотозвіт за посиланням: 

https://kyivobljust.gov.ua/galleries/gromadska-organizatsiya---prosto-ta-legko-u-spivpratsi-z-derjavoyu