13-07-202116:29

Олександр Свіренюк взяв участь у першому етапі XIIІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Безоплатні послуги адвоката від держави - шанс захистити свої права тим, хто не має коштів на вибір дороговартісного захисника.
Сьогодні заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у Черкаській області Олександр Свіренюк взяв участь у першому етапі XIIІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Так, участь ньому взяли 24 адвокати.
Комісія розглянула подані документи, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».
Зазначимо, що цей етап проходив без персональної участі адвокатів.
2 етап конкурсу, який передбачає індивідуальні співбесіди адвокатів з комісією, відбудеться 20 липня 2021 року.
Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.