15-04-202017:53

Нотаріуси Київщини підключають додаткові засоби електронної ідентифікації, призначені для роботи з держреєстрами

Сьогодні заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у Київській області Андрій Круць та начальник відділу з питань нотаріату у Київській області Світлана Марищук провели оперативну онлайн-нараду з державними нотаріусами Київської області.

Основним питанням для обговорення стало питання посилення безпеки під час роботи з держреєстрами, зокрема, шляхом використання додаткових засобів електронної ідентифікації, запроваджених ДП "НАІС".

Також звернуто увагу нотаріусів на більш оперативне реагування на звернення щодо проставлення апостиля на офіційних документах.

Наостанок, Світлана Марищук поінформувала нотаріальну спільноту Київщини про санітарно-протиепідемічні норми, яких необхідно дотримуватися при здійсненні нотаріальної діяльності під час карантину. Так, на цей період встановлюються обмеження щодо проведення особистих прийомів, здійснюються виключно невідкладні нотаріальні дії, консультації та роз'яснення громадянам надаються в телефонному режимі або шляхом направлення звернень на електронну пошту.