22-07-202110:21

Кирило Міненко та Вікторія Нестеренко відвідали засідання Загальних зборів нотаріусів міста Києва

Начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кирило Міненко та керівник Управління нотаріату Центрального МРУ - м. Київ Вікторія Нестеренко відвідали засідання Загальних зборів нотаріусів міста Києва. На зустрічі обговорили основні питання щодо діяльності нотаріусів столиці.
 
Під час свого виступу Кирило Міненко зауважив, що послуги громадянам мають надаватися професійно, якісно, зручно та безпечно. Це стосується усіх сфер обслуговування, які надаються та контролюються органами юстиції.
 
Самоврядна організація, якою являється Нотаріальна палата, є тією моделлю, яка може бути рушійною силою для змін, вдосконалення та впровадження прогресивних ідей.
Директор Департаменту нотаріату та державноі реєстрації Міністертсва юстиції Украіни Дмитро Кирилюк розповів нотаріальній спільноті Києва про основні новації у діяльності нотаріусів. Зокрема, щодо питань посвідчення договорів та відновлення перевірок нотаріусів.
 
Голова відділення нотаріальної палати столиці Наталя Козаєва розповіла про основні досягнення відділення за останній період та нагадала колегам про інформаційні ресурси, які наразі функціонують та допоможуть у щоденній роботі нотаріуса.
 
Довідково:
Нотаріус - це уповноважена державою фізична особа, яка здійснює нотаріальну діяльність у державній нотаріальній конторі, державному нотаріальному архіві або незалежну професійну нотаріальну діяльність, зокрема посвідчує права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняє інші нотаріальні дії, передбачені законом, з метою надання їм юридичної вірогідності.
Наразі у столиці діють 1327 приватних нотаріусів та 15 державних нотаріальних контор, у яких працює більше сотні держаних нотаріусів.