28-05-202017:26

Керівники державної виконавчої служби столиці та Київщини разом із директором філії ДП «СЕТАМ» обговорили ключові напрямки взаємодії

Сьогодні, 28 травня, керівники державної виконавчої служби столиці Михайло Сувало та ДВС Київщини  - Марина Прилуцька провели міжвідомчу зустріч із представниками ДП «СЕТАМ».

У робочій атмосфері та за активним діалогом обговорили алгоритм взаємодії та  зосередились на окремих кейсах, що стосуються регіону.

Поговорили також про стан передачі арештованого майна на реалізацію та нові механізми роботи, спрямовані на здійснення державної політики в сфері виконання рішень суду та інших виконавчих документів.

Очільник державної виконавчої служби міста Києва Михайло Сувало наголосив, що державні виконавці столиці чітко дотримуються алгоритму дій при передачі майна на реалізацію.

«Спочатку державний виконавець готує проект заявки на реалізацію арештованого майна, яку направляє керівнику для підписання та передачі організатору електронних торгів. Зазвичай проблем не виникає, бо вже обізнані в цьому питанні. На нього також покладається обов’язок передати майно на тимчасове зберігання – до боржника, членів його сім'ї або інші осіб, у тому числі ДП «СЕТАМ». Рідко буває, що майно передається боржникові – зазвичай це нерухомість, об'єкти незавершеного будівництва та інше майно, яке не може бути передано іншій особі з об'єктивних причин без пошкодження».

 «Кошти від продажу майна надсилаються на рахунок відділу державної виконавчої служби, після чого виконавець складає акт про проведені торги, який затверджується начальником відділу, та надсилає його покупцю. Даний акт підтверджує виникнення права власності та є підставою для отримання майна у зберігача» - наголосила керівник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Марина Прилуцька.

Директор філії ДП «СЕТАМ» у місті Києві та Київській області Олексій Ковтуненко  додав: «Організація електронних торгів відбувається за налагодженою процедурою: до системи вноситься інформація про торги та формується лот торгів. Для участі в аукціоні громадянину необхідно зареєструватися на сайті, подати заявку та сплатити гарантійний внесок. Ми забезпечуємо реєстрацію та допуск до електронних торгів усіх учасників, які виконали вимоги. Система забезпечує наявність у кожного зареєстрованого учасника особистого кабінету, доступ до якого здійснюється з використанням логіна та пароля такої особи».

Присутні також обговорили питання реалізації окремих видів майна, випадки, за яких можливе проведення повторних торгів, їх зупинення та визнання такими, що не відбулися.

Також закцентували увагу на процедурі безоплатної передачі майна окремим категоріям (зокрема, військовим формуванням, закладам охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, прийомним сім’ям та іншим).

Щодо переліку майна, яке наявне для безоплатної передачі  можете ознайомитись за посиланням: https://setam.net.ua/freetransfers.

Продовжуємо активну роботу та не забуваємо тримати дистанцію під час карантину.