08-02-201916:54

Для учнів старших класів Калинівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 Васильківського району організовано екскурсію до Конституційного Суду України

Сьогодні для учнів старших класів Калинівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 Васильківського району було організовано екскурсію до Конституційного Суду України.

Під час заходу екскурсіантам розповіли історію зародження конституційного судочинства в Україні, роз'яснили процедуру формування суддівської колегії та порядок подання конституційної скарги.

Учасники екскурсії мали можливість відвідати залу засідань, залу розгляду конституційної скарги, бібліотеку та архів Суду.

Після екскурсії школярів також ознайомили із напрямком "Захист від булінгу" правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!", зокрема, молодь поінформували, як захистити себе від цькування у навчальному закладі. Учням також подарували інформаційні матеріали Міністерства юстиції України із детальними роз'ясненнями законодавства, які штрафи чекають на кривдників та як діяти, якщо тебе ображають у школі.