11-02-201918:58

Для школярів Боярки проведено правові уроки

З метою формування нульової толерантності до явища булінгу в суспільстві, роз’яснення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» Міністерство юстиції України розпочало новий етап правопросвітницької кампанії «Стоп булінг!» в межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Представники Управління державної реєстрації, правової роботи та правової освіти провели для учнів Боярських шкіл: загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 та загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5 Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області правові уроки на теми: «Права дитини» та «Протидія булінгу».
Присутніх ознайомили з новаціями у законодавстві, а саме: яке покарання чекає на дітей віком від 16 років та яку відповідальність можуть нести батьки, чиї діти у віці від 14 до 16 років вчиняли дії, що принижують честь та гідності іншої людини.
Представники обласної юстиції також подарували школярам інформаційні матеріали для детального ознайомлення зі змінами до Закону щодо протидії булінгу, шляхами попередження даного явища, а також місцями, де отримати правову допомогу та усю необхідну інформацію.