03-08-202015:25

75 років зберігаються книги державної реєстрації актів цивільного стану та метричні книги у відділах ДРАЦС міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України з часу складання таких записів

    Книги реєстрації актів цивільного стану та метричні книги є однією із складових частин Національного архівного фонду України.
    Книги реєстрації актів цивільного стану складаються у двох примірниках, в одному з яких розміщуються перші примірники, а в другому - другі примірники актових записів цивільного стану.
    У кожній книзі реєстрації актів цивільного стану зосереджується близько 250 аркушів записів одного виду актів цивільного стану в межах календарного року. Якщо протягом року записів одного виду недостатньо, то допускається об'єднання книг реєстрації актів за кілька років.
    Якщо Вам потрібно отримати повторне свідоцтво в тих випадках, коли актовий запис цивільного стану вже передано на зберігання до державного архіву, відділ ДРАЦС витребовує з архівну довідку, на підставі якої виписує свідоцтво і видає його заявнику в установленому законодавством порядку.