05-05-202111:17

5 травня - Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю

Щороку 5 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю.

Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) за підтримки Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової запустило серію ініціатив щодо захисту прав осіб з інвалідністю.

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Київ) систематично проводять онлайн-заходи та індивідуальні консультації з підвищення правової обізнаності осіб, які не мають можливості чути, говорити або мають інші вади здоров’я.

Ми розповідаємо яким чином можна отримати будь-яку послугу у сфері юстиції: чи то зареєструвати народження дитини, чи то отримати послуги у нотаріуса, або ж зареєструвати ГО, яка допоможе реалізовувати та захищати інтереси осіб з особливими потребами.

Можливо люди з інвалідністю й обмежені фізично, однак вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження.
В них є та величезна сила духу, яка дозволяє їм досягати найвищих висот в різних сферах життя.

Однак, тільки одиниці досягають цього самостійно.
Постійна допомога та підтримка з боку суспільства - це можливість для осіб з інвалідністю жити повноцінно та насолоджуватись усіма благами життя.
Жодне суспільство не може вважатися гуманним і цивілізованим, якщо воно не турбується про своїх беззахисних громадян.
Адже люди з обмеженими можливостями як ніхто інші потребують додаткового захисту, уваги і підтримки з боку держави та громадськості.
Тож держава зобов’язана створити рівні умови для соціальної реалізації таких осіб, аби вони могли вчитися, працювати і користуватися соціальними благами нарівні з іншими членами суспільства!