06-03-202408:32

Відділом державної реєстрації громадських формувань у Хмельницькій області проведено зустріч з представниками обласних оргланок професійних спілок

Основне завдання профспілки - захист трудових, соціально-економічних, духовних прав та інтересів їх членів.

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації громадських формувань у Хмельницькій області Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ Наталія ЧОРНА провела зустріч з представниками обласних оргланок професійних спілок.

Захід відбувся базі Федерації профспілок Хмельницької області.

Тема зустрічі – «Порядок подання та вимоги до оформлення документів для державної реєстрації профспілкових організацій».
З найбільш обговорюваного питання зауважимо, що відповідно до частини 4 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» для державної реєстрації змін до відомостей до профспілкових організацій заявником подаються   наступні документи:
     1. заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі (форма №4);
     2. примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру, крім внесення змін про місцезнаходження та про здійснення зв’язку з юридичною особою;
     3. відомості про керівні органи громадського формування (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку) - у разі внесення змін до складу керівних органів.

  Рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.
Рішення уповноваженого органу управління юридичної особи, що подається для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами), якщо інше не передбачено законом.
 
Справжність підписів на рішенні уповноваженого органу управління юридичної особи нотаріально засвідчується з обов’язковим використанням спеціальних бланків нотаріальних документів.