15-03-202412:51

Державні реєстратори пройшли онлайн-навчання

Упродовж 13-14 березня 2024 року фахівці Відділ взаємодії з суб’єктами державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ провели вебінар для державних реєстраторів щодо найбільш актуальних питань та змін законодавства у сфері державної реєстрації речових прав.
У зустрічі взяли участь державні реєстратори речових прав на нерухоме майно міста Києва, Київської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Черкаської областей.
 
Загалом понад 250 державних реєстраторів.
Про новації розповіли заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ (м. Київ) Світлана КАДИМОВА та головний спеціаліст відділу Наталія ЗАЯЦЬ.
 
Так, обговорили такі питання:
1. Державна реєстрація припинення права власності на закінчений будівництвом об’єкт чи об’єкт незавершеного будівництва у зв’язку з його знищенням.
 2. Окремі зміни законодавства, пов’язані із набуттям права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, у тому числі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2024 р. № 239, що набрала чинності 12.03.2024 р.
Більше того, учасники онлайн-навчання активно задавали питання, зокрема щодо: державної реєстрації прав на земельні ділянки; реєстрації прав, що виникли до 01.01.2013 р.; реконструкції об’єктів нерухомого майна та комплексу будівель та споруд; реєстрації на підставі судових рішень; припинення обтяжень речових прав; реєстрації прав на підставі заяви спадкоємця тощо.